26 Aralık 2008

imkanmekan Tersane


Ceren Balkır'ın onerisinden

Blog'a yeni bir şeyler post etmeyi o kadar zamandır ihmal etmişiz ki, sanki imkanmekan cephesinde oldukça uzun bir durgunluk süreci yaşanmış gibi görünüyor. Oysaki geçtiğimiz süre zarfında bir sürü şey yaptık. Bunlardan en önemlisi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ile birlikte yola çıktığımız imkanmekan Tersane çalışmasıdır.

Bu konuda yaptığımız ilk çalışmalar, tersane hakkında medyada yer alan haberlerin taranması ve Camialtı tersanesinin gezilmesini kapsıyor. Detayları imkanmekan Tersane blogunda bulabilirsiniz.

Bu proje kapsamında, Alper Derinboğaz, Boğaçhan Dündaralp, Ceren Balkır, Gürden Gür ve Hakan Tüzün Şengün, Onur Kemal Kösedağ ve Onur Ceritoğlu, Ozan Avcı ve Zeynep Ataş, Sevince Bayrak ve Oral Göktaş bizimle tersane üzerine küçük ölçekli müdahaleler geliştirmek için çalıştılar. Çeşitli bürokratik engeller dolayısıyla, kendilerinin yaptığı çalışmalar yalnızca yerin plan ve fotoğrafları üzerinden gerçekleştirildi.

Proje ne yazık ki 2010 AKB ajansı ile Tersane yönetimi arasında kurulamayan bağlantılar nedeniyle süresiz olarak askıya alındı. Bu aşamaya kadar tüm ekiplerin farklı ölçeklerdeki önerileri XXI Dergisi Ocak sayısında yayınlanacak.

Hiç yorum yok: